Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatisk tonfiskburgare

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinera böngroddarna med 4 msk olivolja, 1 msk sesamolja och 2 dl vatten. Använd tillräckligt med vatten så att alla böngroddar är blötlagda. Ställ in böngroddarna i kylskåpet och låt de marineras i 2-3 dagar.
  2. När dagen är kommen då böngroddarna är färdigmarinerade, kan du börja göra avokadoröran. Blanda ihop 3 avokador, saften från en halv citron, 3 msk crème fraiche och ½ tsk svartpeppar. Mixa med en elvisp tills röran blivit halvslät. Smaka av och tillsätt salt om det behövs.
  3. Gör tunna klyftor av potatisen. Lägg på ugnsplatta, salta och häll på rikligt med olivolja. Stoppa in i ugnen på 225°C i ca 25 min. Dela dina ciabattabröd i mitten och stek dem i en varm stekpanna med smör. Skiva sedan tomaten i tunna skivor.
  4. Stek tonfisken på hög värme, helst i en räfflad stekpanna, i ca 3 min (beroende på tjocklek).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.