- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Smakrik och enkel wok. En riktigt favorit hemma hos mig.
Instruktioner
- Koka upp riset enligt anvisning på förpackningen. Se till så att riset nästan är klart när du börjar med nästa steg.
Strimla moroten. Skär paprikan i halvstora bitar. Skär löken i lite större bitar, eller skivor. Hacka vitkålen grovt. Finhacka chilin och vitlöken.
Häll sesamoljan och jordnötsoljan i en wokpanna. Sätt värmen på 10 (el 4 om du har en sådan spis) Lägg i vitlöken, och se till så att den ligger i oljan. Rör inte om.
- När vitlöken börjar få lite färg, häll i alla grönsakerna och chilin. Rör om hela tiden och låt värmen vara på 10. Woka grönsakerna i ca 2 minuter. Pressa grönsakerna
- åt sidan och så att det blir en tom yta i mitten av stekpannan. Knäck äggen i pannan och scrambla dem. Rör sedan ihop allt. Häll i det färdigkokta riset i wokpannan
- och rör om. Häll på fisksås, soya, 1 1/2 lime och strösocker efter smak. Hela grejen med den här woken är att få till en smakbrytning mellan syrligt/sött/salt och
- starkt. Smaka av.
- Servera. Om man vill kan man pressa över lite extra lime innan servering.
- Kan också göras med nudlar om man föredrar det.
Publicerat den
17 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar