Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatiska kyckling- och nudelbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Oavsett om de här nudel- och kycklingbullarna serveras som huvudrätt eller snacks så blir de populära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg risnudlarna i en värmesäker skål och häll på kokande vatten, låt dra sex-sju minuter tills de är mjuka. Låt rinna av väl och klipp nudlarna i bitar.
  2. Blanda kycklingfärs, vitlök, ingefära, chili, koriander, vattenkastanjer och ägg i en skål. Tillsätt nudlarna och blanda väl med händerna till en slät smet. Kyl 30 minuter. Blöt händerna med kallt vatten och rulla 30 matskedsstora kycklingbullar.
  3. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna på medelvärme och stek kycklingbullarna i omgångar fem-sex minuter runtom tills de är gyllene och genomstekta. Ta upp med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera med späd färsk spenat, limeklyftor och söt chilisås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.