Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatiskt kryddad rådjursfärs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.Mixa snabbt ihop lök och vitlök i en matberedare. 2. Rosta koriander och spiskummin i en torr stekpanna. Krossa sedan i mortel eller elektrisk kaffekvarn. 3. Blanda färsen med de övriga ingredienserna och forma till 4 rektangulära biffar. Grilla dem i grill- eller stekpanna ca 4 min på varje sida.
  2. Currysås 1. Krossa citrongräset. Fräs det med lök och currypasta i olja i en kastrull. Tillsätt gurkmeja och låt den snabbt fräsa med. 2. Häll på kokosmjölk och koka tills hälften återstår. Tag bort citrongräset. 3. Mixa såsen slät i mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt. Om såsen känns för tunn; red av med lite maizena utrört i vatten.
  3. Nudelkaka 1. Koka nudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag och lägg dem att kallna på hushållspapper eller på en ren kökshandduk. 2. Fräs grönsakerna i olja och låt kallna, blanda med nudlarna. Platta ut till 4 runda kakor och stek i olja.
  4. Mangosallad Blanda alla ingredienser till salladen.
  5. Servering Lägg upp mangosallad och en nudelkaka på tallriken. Lägg på en färsbiff. Ringla currysås på biffen eller servera den bredvid.
  6. Curryn och de heta kryddorna gör att ett ljust lageröl eller en fruktig veteöl blir den bästa kombinationen. Vill man ha ett vin till är vitt halvtorrt att föredra. Sötman i ett rieslingvin från Tyskland balanserar de heta och kryddiga aromerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.