Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Assarinas kaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mjuk kaka med blockchoklad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smöret mjukt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Blanda mjölet med bakpulvret. Tillsätt smör och mjöl omväxlande i äggsmeten.
  3. Rör ner saft och skal av apelsin. Häll smeten i en väl smord och bröad kransform, ca 1 3/4 lit.
  4. Grädda i 175 grader tills kakan känns torr, ca 45 minuter.
  5. Stjälp upp den på galler och låt den kallna.
  6. Smält chokladen i vattenbad till glasyren och bred den över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.