Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Athensk kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Örtkryddor, mild Apetinaost, oliver och massor av grönsaker för tankarna till solen och värmen kring Medelhavet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i smala strimlor. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och tärna gurkan.
  2. Hetta upp olja och smör i en wok eller stor stekpanna tills smöret är brunt. Woka kycklingen i omgångar ca 2 minuter under omrörning eller tills kycklingen fått färg. Tillsätt lök, paprika och gurka och woka ytterligare 3–5 minuter. Krydda med örter, salt och peppar.
  3. Skär osten i bitar och blanda i woken tillsammans med oliverna.
  4. Servera woken med lantbröd eller pitabröd och citronklyftor att pressa över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.