Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine au gratin à la Tobbe

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med en förkärlek för fransk mat skapas många recept inspirerade av Frankrike och Provence, så även med den här härliga gratängen som passar utmärkt att servera till grillad kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet eller skär det i små bitar.
  2. Vispa samman äggulor och vatten i en kastrull i vattenbad. Det får inte koka.
  3. Vispa gulorna tills de börjar tjockna.
  4. Tillsätt matfettet lite i taget.
  5. Ta av från värmen och smaksätt med vinäger, basilika och salvia. Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Häll cirka en tredjedel av såsen i bottnen av en smord ugnssäker form.
  7. Skär auberginen i 1/2-centimetertjocka skivor och fördela jämnt över bottnen i formen. Dofta över salt och grovmalen svartpeppar.
  8. Skär tomaterna i tunna skivor och fördela jämnt över auberginen.
  9. Fördela resterande sås jämnt över grönsakerna och strö den rivna osten överst.
  10. Gratinera i 200º mitt i ugnen tills osten smält och fått fin färg, cirka 35 minuter.
  11. Servera till grillat eller rökt kött, fisk eller fågel, gärna tillsammans med Tobbes aioli och färsk gurka och tomat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bocuracao 2 november 2008

    Gott! Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.