Med en förkärlek för fransk mat skapas många recept inspirerade av Frankrike och Provence, så även med den här härliga gratängen som passar utmärkt att servera till grillad kyckling.
Instruktioner
- Smält matfettet eller skär det i små bitar.
- Vispa samman äggulor och vatten i en kastrull i vattenbad. Det får inte koka.
- Vispa gulorna tills de börjar tjockna.
- Tillsätt matfettet lite i taget.
- Ta av från värmen och smaksätt med vinäger, basilika och salvia. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Häll cirka en tredjedel av såsen i bottnen av en smord ugnssäker form.
- Skär auberginen i 1/2-centimetertjocka skivor och fördela jämnt över bottnen i formen. Dofta över salt och grovmalen svartpeppar.
- Skär tomaterna i tunna skivor och fördela jämnt över auberginen.
- Fördela resterande sås jämnt över grönsakerna och strö den rivna osten överst.
- Gratinera i 200º mitt i ugnen tills osten smält och fått fin färg, cirka 35 minuter.
- Servera till grillat eller rökt kött, fisk eller fågel, gärna tillsammans med Tobbes aioli och färsk gurka och tomat.
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott! Tack för receptet.