Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kombinerat med tomater blir auberginen en god och lite ovanlig anrättning, exempelvis till rökt eller kokt fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj auberginen och skär den i tunna skivor. Gör likadant med tomaterna.
  3. Smörj en ugnssäker form, varva ner aubergine- och tomatskivor i vackert mönster.
  4. Krydda rikligt mellan varven. Klicka resten av matfettet över.
  5. Svep aluminiumfolie över rätten, låt den sakta puttra i 30 minuter i ugnen.
  6. Servera med rökt eller kokt fisk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.