Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine- kycklinggratäng - LCHF

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Supergod aubergine- och kycklinggratäng. Den funkar som helt vegetarisk också. :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva auberginen i ca halv centimeter tjocka skivor. Stek dom ett par minuter på varje sida i olivolja. Salta lite.
  3. Skär ner kycklingfiléerna i små bitar. Stek även dom i olivolja. Salta och peppra.
  4. Blanda vispgrädde, tomatpuré, kycklingfond och ett kryddmått salt.
  5. Lägg ett lager aubergine skivor i botten på en ugnsform. Därefter lite kyckling. Häll över såsen. Nytt lager aubergine, kyckling och sås. Lägg därefter dom sista skivorna av aubergine och sista av såsen. På med ett lagom lager med riven ost.
  6. In i mitten av ugnen i 20 minuter. Klar när osten har fått färg.
  7. Servera med grönsallad. Mums!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • uppbot 20 juli 2012

    Det var en jätte god gratäng! Tog lite mer krydda i. Gillar lite sting i maten!

  • pott86 22 juli 2012

    Tack så mycket, glad att du tyckte om det :)

  • Madison85 12 april 2017

    Blev väldigt gott! Vi kokade lite matvete till för att utöka mängden mat. Nästa gång dubblar jag nog receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.