En frestande blandning av medelhavs- och nordiska smaker.
Instruktioner
- Skiva auberginerna på längden, ca 15 mm tjockt. Låt skalet sitta kvar. Salta på bägge sidor och låt ligga i tio minuter. Skölj av och torka med hushållspapper.
- Lägg på ugnsgallret och pensla med olivolja. Grilla i ugnen tills de börjar se "färdiga" ut. Ta ut ur ugnen, vänd, pensla med mera olja och grilla andra sidan.
- Under tiden hackar du lök och skär sidfläsket i småbitar. Pressa i vitlöken. Stek utan extra fett. Skär svampen i bitar och låt steka med tills den blivit genomstekt. Hacka tomaterna och lägg över i pannan. Låt koka ett tag, rör om då och då. Smaksett med peppar och kanel. Mer salt behövs inte. När röran tjocknat är den färdig.
- Ta ut auberginerna ur ugnen och lägg på ett ugnsfast fat. Lägg fläskröran ovanpå och en skiva smakrik ost överst. Gratinera i ugnen, ca 200 grader, några minuter så att osten smälter.
Njut.
Publicerat den
3 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar