Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine Nordik

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En frestande blandning av medelhavs- och nordiska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva auberginerna på längden, ca 15 mm tjockt. Låt skalet sitta kvar. Salta på bägge sidor och låt ligga i tio minuter. Skölj av och torka med hushållspapper.
  2. Lägg på ugnsgallret och pensla med olivolja. Grilla i ugnen tills de börjar se "färdiga" ut. Ta ut ur ugnen, vänd, pensla med mera olja och grilla andra sidan.
  3. Under tiden hackar du lök och skär sidfläsket i småbitar. Pressa i vitlöken. Stek utan extra fett. Skär svampen i bitar och låt steka med tills den blivit genomstekt. Hacka tomaterna och lägg över i pannan. Låt koka ett tag, rör om då och då. Smaksett med peppar och kanel. Mer salt behövs inte. När röran tjocknat är den färdig.
  4. Ta ut auberginerna ur ugnen och lägg på ett ugnsfast fat. Lägg fläskröran ovanpå och en skiva smakrik ost överst. Gratinera i ugnen, ca 200 grader, några minuter så att osten smälter. Njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.