Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aubergine- och zucchinilasagne med lagrad ost

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lasagne är bland det godaste jag vet och denna vegetariska blev väldigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj auberginen och zucchinin. Dela på längden i fyra delar. Skär bort det skumgummiaktiga delarna i mitten. Hacka ner i cm-stora bitar. Hacka löken och fräs allt direkt i olivolja så att inte grönsakerna hinner bli bruna. Salta och peppra. Krydda ev med lite balsamico.
  2. Bechamelsås: Gör en bottenredning med smör och mjöl. Vispa i mjölken, vinet, salta, peppra och låt koka några minuter. Blanda i osten och den hackade spenaten och låt osten smälta.
  3. Börja med att lägga pastaplattorna i botten av en ugnsfast form. Häll sedan över lite bechamelsås. Varva grönsaksblandning och den färdiga tomatsåsen efter behag. Avsluta med bechamelsås och riven ost. Gratinera i ugn 180 grader i ca 45 minuter. Servera med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anken 16 juli 2008

    detta är ju lasagnen från Niklas mat

  • piusamadeusmozart 24 augusti 2008

    Provade detta recept med viss modifikation eftersom jag inte hade alla ingredienser. Tomatsàs gjorde jag sjàlv med solmogna tomat skurna i kuber och basilika. Den lagrade osten blev parmesanost. Balsamico?? Inget vin i bechamellen och istàllet fòr spenat plockade jag smà mangoldblad. Lite ròkt flàsk hade jag visst i ocksà fòr att det skulle bli lite mer smak. Ugnstiden drog jag ner radikalt till ca 20 minuter som vanlig lasagne. Denna variant blev vàldigt god ivarjefall speciellt som ungarna t.o.m. àt den som annars inte àter aubergine.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.