- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
God som vegetarisk ensamrätt eller som
tillbehör till grillat kött
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut dem på hushållspapper. Strö över lite salt.
- Skala och hacka löken. Fräs mjuk i en blandning av smör och rapsolja. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och buljongtärning. Låt såsen koka ihop ca 5 min.
- Torka av auberginen och stek i smör och rapsolja i ca 1 min på varje sida. Varva tomatsås och aubergine i en ugnsäker form. Häll över oststås och ost.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Publicerat den
24 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott! Jag lade till kryddor - peppar, pepparmix, chili flakes. Blandade "vanlig ost" och Peccoriniost som jag strödde över. En hit!
Verkligen gott, barnen åt det med trots att 5 åringen var mycket skeptisk när jag lagade maten så erkände hon när vi sedan åt att det var gott och 9 månaders smaskade med i sig med god aptit. Tack för receptet.
grrrr nu har jag skrivit om kommentaren 5 gånger och skickat den men den kommer inte upp. Full pott från oss och ett stort tack för receptet.