Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginegratäng med blomkålsbechamel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har du gjort bechamel med blomkål kommer du aldrig att göra det på annat sätt igen. Så läckert, gott och nyttigt! Näringsjäst, bjäst, finns att köpa på hälsokosten och ger en lite ostig smak. Laktosfritt, glutenfritt och äggfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva auberginerna på längden. Stek i lite olivolja tills de får lite färg och mjuknar. Lägg över på en tallrik.
  3. Tomatsås: Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint och fräs i lite olja i en kastrull tills allt är mjukt och transparent. Häll på krossade tomater, torkad basilika, salt och svartpeppar. Lägg på ett lock och låt puttra på svag värme i 15 minuter.
  4. Blomkålsbechamel: Skär blomkålen i mindre buketter och koka sedan mjuk i lättsaltat vatten. Mixa ihop blomkålen med mjölk, eventuellt näringsjäst, riven muskot, salt och vitpeppar till en slät puré. Späd eventuellt med mer vatten.
  5. Varva blomkålsbechamel, aubergineskivor och tomatsås i en gratängform. Avsluta med ett lager tomatsås. Grädda i 20 minuter.
  6. Servera gratängen eventuellt med en grönsallad och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.