Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginegratäng med linser och mozzarella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig, mild och krämig gratäng som pimpas med linser för att mätta ordentligt och bli till en hel vegetarisk varmrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka linserna i ca 10 minuter. Häll av vattnet. Blanda linserna med körsbärstomaterna och låt småputtra i en kastrull under tiden du förbereder resten.
  3. Skär auberginen i tjocka skivor. Salta dem mycket på båda sidor, lägg dem på varandra, omlott, så att vattnet som kommer att avdunsta kan rinna av. Låt dem ligga i 10 minuter. Torka av saltet och vätskan.
  4. Stek auberginen i en stekpanna så att den får fin färg. Skala och hacka löken. Smörj en ugnsfast form. Häll i lite tomat. Täck botten med aubergineskivor. Skär mozzarellan i skivor och lägg på. Strö över lök. Täck med aubergineskivor och gör eventuellt ett lager till med ost och lök.
  5. Baka i ugnen i ca 30 minuter. Toppa med riven parmesanost de sista minuterna för en krispig yta.
  6. Servera gratängen med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.