Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginegratäng med mozzarella och parmesan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en version av ett klassiskt recept. Panerade aubergineskivor ugnsbakas under ett täcke av läcker mozzarella och parmesan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Spreja en stor ugnsfast form som rymmer minst tre liter med olja. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och spreja även detta med olja.
  3. Skala auberginerna och skiva dem i 1 cm tjocka skivor. Blanda ägg, salt och peppar i en grund skål. Blanda ströbröd och örter i en annan skål. Vänd aubergineskivorna först i ägget och sen i ströbrödsblandningen. Var noga med att trycka till med fingrarna så att paneringen fastnar. Lägg skivorna på plåten.
  4. Spreja aubergineskivorna med olja och ugnsbaka 10 minuter. Vänd skivorna, spreja med olja och baka ytterligare 10 minuter tills gyllene och mjuka. Ta ut plåten ur ugnen, men låt ugnen vara på.
  5. Blanda mozzarella, parmesan, basilika och persilja i en medelstor skål. Täck botten av den ugnsfasta formen med 2 ½ dl tomatsås. Lägg på hälften av aubergineskivorna och sedan hälften av den återstående tomatsåsen. Strö över osten.
  6. Upprepa på samma sätt med resten av aubergineskivorna, tomatsåsen och osten. Ugnsbaka 20 minuter tills genomvarm och osten har smält. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.