Ricotta är en italiensk ost.
Instruktioner
- Skölj och skär auberginen i 4 mm tjocka skivor på längden. Strö på rikligt med salt på varje skiva för att dra ur vätskan. Låt ligga i ett durkslag ca 30 minuter. Skölj av saltet. Låt skivorna rinna av på en ren kökshandduk.
- Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn färsen till en smulig massa. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, timjan och vitlök. Låt puttra i 15 minuter.Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ett tunt lager köttfärsröra i en smörjd ugnssäker form, täck med ett lager aubergineskivor och sedan ricotta. Strö över parmesan. Upprepa en gång. Avsluta med köttfärsröra, ricotta och parmesan.
- Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg.
- Ugn:175 grader i ca 30 minuter
Publicerat den
13 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar