Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginelasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ricotta är en italiensk ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skär auberginen i 4 mm tjocka skivor på längden. Strö på rikligt med salt på varje skiva för att dra ur vätskan. Låt ligga i ett durkslag ca 30 minuter. Skölj av saltet. Låt skivorna rinna av på en ren kökshandduk.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn färsen till en smulig massa. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, timjan och vitlök. Låt puttra i 15 minuter.Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ett tunt lager köttfärsröra i en smörjd ugnssäker form, täck med ett lager aubergineskivor och sedan ricotta. Strö över parmesan. Upprepa en gång. Avsluta med köttfärsröra, ricotta och parmesan.
  4. Grädda mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg.
  5. Ugn:175 grader i ca 30 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.