Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginelasagne med köttfärs

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En smal och snabblagad lasagne där skivad aubergine och zuccini ersätter lasagneplattorna. Tips: Byt ut osten mot smulad fetaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 º. Skär zuccini och aubergine på längden. Koka dem mjuka i saltat vatten 2-3 minuter.
  2. Bryn färsen i smöret i en stekpanna. Häll över tomater. Salta. Låt såsen koka utan lock 2-3 minuter. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en avlång sockerkaksform, ca: 1 ½ liter.
  3. Lägg ett lager zucciniskivor i botten på formen. Varva färs, ost och aubergine. Fortsätt så tills allt är slut. Tryck till med en stekspade så att det packas hårt. Strö över ost.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter tills lasagnen är genomstekt. Vila 10 minuter.. Skär upp den med vass kniv. Spara skyn och servera lasagnen med sallad.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • delse81 16 september 2008

    Supergott! Använde fetaost, hade ingen färdig tomatsås så jag tog krossade tomater + basilika, vitlökspeppar och salt istället. Men verkligen gott och snabbt gjort!

  • jordgubbsflikka 24 maj 2010

    Ska testas ikväll:)

  • martina63 16 augusti 2011

    tackar för ett mycket gott och lättlagat recept!

  • Mamisen 12 mars 2012

    Tack för ett jättegott recept. Tur att det räckte till matlåda idag, Receptet kommer jag göra om många gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.