Kräftströmming är en klassiker, här i vegotappning!
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala auberginerna och skiva dem sedan ganska tunt på längden. Lägg ut på en plåt eller liknande och salta samtliga skivor på båda sidorna. Låt stå i 30 minuter.
- Pressa nu ut så mycket vätska du bara kan ur aubergineskivorna. Enklast är att använda sig av ett hushållspapper eller en kökshandduk.
- Sätt nu in plåtarna med aubergineskivor i ugnen i 10 minuter eller tills de börjar få lätt med färg. Ta ut och låt svalna något.
- Rulla ihop aubergineskivorna och lägg dem med skarven neråt i en ugnsform. Hacka purjolöken fint och blanda med tomatpuré, grädde, vatten, mortlade dillfrön, finhackad dill, socker, salt och peppar. Bred ut över auberginen.
- Gratinera allt i ca 20 minuter eller tills det börjar få fint med färg.
Publicerat den
3 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar