Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginerullar med tomat

 
Skriv ut

Kräftströmming är en klassiker, här i vegotappning! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala auberginerna och skiva dem sedan ganska tunt på längden. Lägg ut på en plåt eller liknande och salta samtliga skivor på båda sidorna. Låt stå i 30 minuter.
  3. Pressa nu ut så mycket vätska du bara kan ur aubergineskivorna. Enklast är att använda sig av ett hushållspapper eller en kökshandduk.
  4. Sätt nu in plåtarna med aubergineskivor i ugnen i 10 minuter eller tills de börjar få lätt med färg. Ta ut och låt svalna något.
  5. Rulla ihop aubergineskivorna och lägg dem med skarven neråt i en ugnsform. Hacka purjolöken fint och blanda med tomatpuré, grädde, vatten, mortlade dillfrön, finhackad dill, socker, salt och peppar. Bred ut över auberginen.
  6. Gratinera allt i ca 20 minuter eller tills det börjar få fint med färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.