Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Auberginesallad med rökt lax.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En perfekt förrätt på midsommar. Istället för kallrökt lax passar även rökt kalkon eller kyckling i tunna skivor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär auberginen i ½-cm tjocka skivor. Strö på salt och låt dem ligga i ett durkslag ca 30 minuter så vattnet dras ut. Pressa lite extra med händerna på skivorna så vattnet droppar ut fortare.
  2. Blanda samman ingredienserna till dressingen och låt den stå.
  3. Grilla aubergineskivorna i olja i en grillpanna eller pensla dem med olja och grilla dem på riktig grill en bit från glöden.
  4. Lägg de grillade skivorna på fat eller tallrikar. Lägg på laxskivor. Blanda salladen med hälften av dressingen och lägg bredvid eller ovanpå laxen. Ringla över extra dressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.