Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aunt Sallys blåbärspaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Detta är en paj som jag alltid lyckas med och den är så god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mördeg: Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker. Tillsätt äggen och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte. Tillsätt vatten vid behov. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
  2. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Klä ett pajskal med cirka 2/3 av mördegen. Rör ihop de djupfrysta blåbären. Tillsätt socker, potatismjöl och citronskal och fyll pajskalet, se till att blandningen fördelas jämt över pajskalet.
  3. Kavla ut resten av degen till en avlång platta och skär ut 7 stycken 1 ½ cm breda remsor och lägg remsorna som ett rutmönster över bärfyllningen.
  4. Vispa upp ägget med mjölken och pensla remsorna. Strö råsocker över.
  5. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.