Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avocado fylld med ceviche

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En god rätt som görs så gott som i hela sydamerika, denna är en variant från yucatan y södra mexico, som min familj gjorde den. Fisken gravas i lime och apelsin, så den är inte på någott vis rå, en underbar god rätt när värmen kommer eller som förrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fiskfilén i små kuber ca 1x1 cm och lägg den i en glasskål.
  2. Pressa safte ur limen och apelsinen, häll den på fiskbitarna, rör om riktigt så att saften kommer åt, alla bitarna, lägg plastfolie över och låt den marineras i 3-4 tim.
  3. Rör om några gånger försiktigt. Fisken skall bli vit och fast (som kokt fisk).
  4. När fisken är klar, silar man bort set mästa av lime och pelsinsaften, men låt lite vara kvar.
  5. Blanda i den hackade löken och chilin, blanda. Hacka tomaterna i små bitar ca 1x1 cm och blanda.
  6. Blanda i koriander och cocosmjölk, smaka av med salt och peppar, blanda försiktigt så det inte mosas.
  7. Dela avocadorna på mitten, tag ut kärnan, gröp ur avokadoköttet och skär den i små bitar ca 1x1 cm, blanda i dom väldigt försiktigt. Spara skalen
  8. Dela upp fyllningen i dom toma avocadoskalen, garnera med korianderblad.
  9. Tips. Man kan göra färdig cevichen och ha den i kylen, men vänta med, att fylla avocadon tills strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.