En god rätt som görs så gott som i hela sydamerika, denna är en variant från yucatan y södra mexico, som min familj gjorde den.
Fisken gravas i lime och apelsin, så den är inte på
någott vis rå, en underbar god rätt när värmen kommer eller som förrätt
Instruktioner
- Skär fiskfilén i små kuber ca 1x1 cm och lägg den i
en glasskål.
- Pressa safte ur limen och apelsinen, häll den på
fiskbitarna, rör om riktigt så att saften kommer åt,
alla bitarna, lägg plastfolie över och låt den marineras
i 3-4 tim.
- Rör om några gånger försiktigt. Fisken skall bli vit
och fast (som kokt fisk).
- När fisken är klar, silar man bort set mästa av lime och
pelsinsaften, men låt lite vara kvar.
- Blanda i den hackade löken och chilin, blanda.
Hacka tomaterna i små bitar ca 1x1 cm och blanda.
- Blanda i koriander och cocosmjölk, smaka av med
salt och peppar, blanda försiktigt så det inte mosas.
- Dela avocadorna på mitten, tag ut kärnan, gröp ur
avokadoköttet och skär den i små bitar ca 1x1 cm,
blanda i dom väldigt försiktigt. Spara skalen
- Dela upp fyllningen i dom toma avocadoskalen,
garnera med korianderblad.
- Tips. Man kan göra färdig cevichen och ha den i kylen,
men vänta med, att fylla avocadon tills strax före servering.
Publicerat den
23 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar