Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avokado- och bananmousse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Avokado och banan tillhör våra allra mest näringsrika frukter. Deras mjuka konsistens och milda färg gör sig utmärkt i en läcker mousse, som smaksätts med lime och lönnsirap. JÖSSES VAD GOTT DETTA ÄR!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela avokado och ta bort kärnorna. Gröp ur fruktköttet med en sked och lägg det i en skål. Mosa avokado köttet ordentligt med en gaffel. Mosa även bananen och rör ihop det hela till en jämn smet. Tillsätt limejuice och lönnsirap och blanda ordentligt. Du kan också köra allt i en matberedare.
  2. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ned skummet i avokado blandningen. Lägg upp moussen i portionsskålar och ställ dem i kylen i ca 1 timme före serveringen. Dekorera gärna moussen med litet riven choklad.
  3. Du kan byta ut lönnsirapen mot samma mängd honung. Citronsaft går lika bra att använda som limesaft.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lilljeppe 17 december 2007

    Testade receptet när jag bjöd mina föräldrar på middag. Ingen kunde äta mer än max 4 skedar. Så den får en 1.a i betyg av oss alla. Men ingredienserna gillar vi alla. Kombinationen var inte rolig:-(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.