- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Avokado och banan tillhör våra allra mest näringsrika frukter. Deras mjuka konsistens och milda färg gör sig utmärkt i en läcker mousse, som smaksätts med lime och lönnsirap.
JÖSSES VAD GOTT DETTA ÄR!
Instruktioner
- Dela avokado och ta bort kärnorna. Gröp ur fruktköttet med en sked och lägg det i en skål. Mosa avokado köttet ordentligt med en gaffel. Mosa även bananen och rör ihop det hela till en jämn smet. Tillsätt limejuice och lönnsirap och blanda ordentligt. Du kan också köra allt i en matberedare.
- Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ned skummet i avokado blandningen. Lägg upp moussen i portionsskålar och ställ dem i kylen i ca 1 timme före serveringen. Dekorera gärna moussen med litet riven choklad.
- Du kan byta ut lönnsirapen mot samma mängd honung. Citronsaft går lika bra att använda som limesaft.
Publicerat den
12 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testade receptet när jag bjöd mina föräldrar på middag. Ingen kunde äta mer än max 4 skedar. Så den får en 1.a i betyg av oss alla. Men ingredienserna gillar vi alla. Kombinationen var inte rolig:-(