Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avokadofylld paj med räkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En väldigt god och fräsch paj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman matfett, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Lägg en folieremsa runt kanten. Låt pajskalet vila svalt en stund. Grädda pajen i 225°C, ca 10 min i nedre delen av ugnen. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 5 min. Låt pajskalet svalna.
  2. Skala och kärna ur avokadorna. Lägg dem i en matberedare. Skala lök och vitlök. Skölj och kärna ur chilin. Lägg klyftad lök, vitlök, chili, salt, peppar och citronsaft i matberedaren och gör en slät smet. Blanda i lätt crème fraiche. Häll avokadosmeten i pajskalet.
  3. Skala räkorna och lägg dem i ett vackert mönster på avokadofyllningen.
  4. Borsta citronen och skala den tunt. Strimla skalet tunt och strö strimlorna över pajen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • almerase 2 februari 2010

    Mycket god och enkel paj! kommar absolut att göras fler gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.