Den här spännande glassen har smak av avokado och serveras med en bit paj med smak av citron och en salsa på bär.
Instruktioner
- Blanda samtliga ingredienser till degen med hjälp av en matberedare. Låt sedan degen vila i 30 minuter.
- Avocadoglass:
Mosa avocadofrukterna i mixern. Blanda avocadomoset med glass, citron och florsocker till en slät massa, gärna det också i mixer. Ställ i frysen.
- Citronpajens fyllning:
Blanda ihop samtliga ingredienser till fyllningen och sjud sakta tills den har blivit en fast kräm, den får ej koka. Låt svalna.
- Kavla ut pajdegen så tunn som möjligt och klä små formar. Ställ sedan i ugn, 200 grader tills de blivit gyllenbruna.
- Bärsalsa:
Värm hallonen och vattnet, mosa hallonen och sila bort kärnorna. Rör sedan ner jordgubbarna, mosa och rör ner florsockret.
- Lossa pajerna från formarna och fyll med citronkrämen. Ställ i kylen. Vispa äggen till marängen, blanda försiktigt ner sockret. Spritsa marängen på citronpajen och ställ i salamander (eller i ugn med bara övervärme) tills den fått fin färg.
- Servera citronpajen med bärsalsa och avocadoglass. Garnera med citronmeliss.
Publicerat den
29 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar