En paj som passar utmärkt till buffé eller förrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 º.
- Hacka samman matfett, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Lägg en folieremsa runt kanten. Låt pajskalet vila svalt en stund.
- Grädda ca 10 min i nedre delen av ugnen. Ta bort folien och grädda ytterligare ca 5 min. Låt pajskalet svalna.
- Skala och kärna ur avokadorna. Lägg dem i en matberedare. Skala lök och skär i klyftor. Skala vitlöken. Skölj och kärna ur chilin. Lägg klyftad lök, vitlök, chili, salt peppar och citronsaft i matberedaren och gör en slät smet. Blanda i lätt crème fraiche. Häll avokadosmeten i pajskalet.
- Låt stå kallt ca 30 minuter (om den ska stå längre än så bör man stänka lite pressad citron över för att förhindra att avokadon mörknar).
- Skala räkorna och servera dem med pajen.
Publicerat den
27 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar