Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avokadopaj med kräftstjärtar, gräslök och en touch av het chili

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gott till lättare måltid, förrätt och till buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en bunke eller matberedare. Knåda/mixa samman till en deg. Tryck ut pajdegen i pajform, gärna med löstagbar kant. Grädda pajskalet i ca 20 min i 225 grader i mitten av ugnen. (till lätt gyllenbrun färg.) Låt svalna.
  2. Skala och skär avokadorna och placera dem i en matberedare, pressa över saften från citrusfrukten.
  3. Dela pepparfrukten och kärna ur den, dela den i mindre bitar och lägg den i matberedaren.
  4. Strö ner hackad persilja och gräslök.
  5. Lägg även ner kryddorna samt crème fraiche.
  6. Mixa alltsammans till en jämn kräm.
  7. Smaka av, tillsätt ev lite mer kryddor om du vill ha lite mer sting i pajen.
  8. 8. Bred krämen i pajskalet och garnera med gräslök och kräftstjärtar/räkor samt ev blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.