- Serverar: 10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Avokadopajen passar utmärkt som förrätt eller på buffébordet. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Instruktioner
- Gör så här
1. Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en bunke eller matberedare. Knåda/mixa samman till en deg. Tryck ut pajdegen i pajform, gärna med löstagbar kant. Grädda pajskalet i ca 20 min i 225 grader i mitten av ugnen. (till lätt gyllenbrun färg.) Låt svalna.
- 2. Skala och skär avokaderna och placera dem i en matberedare, pressa över saften från citrusfrukten.
- 3. Dela pepparfrukten och kärna ur den, dela den i mindre bitar och lägg den i matberedaren.
- 4. Strö ner hackad persilja och gräslök.
- 5. Lägg även ner kryddorna samt crème fraiche.
- 6. Mixa alltsammans till en jämn kräm.
- 7. Smaka av, tillsätt ev lite mer kryddor om du vill ha lite mer sting i pajen.
- 8. Bred krämen i pajskalet och garnera med gräslök och kräftstjärtar/räkor samt ev blommor.
Publicerat den
14 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag såg detta program när de gjorde detta på ½ 8 hos mig. Tyckte det såg gott ut, men jag gillade det inte. Jag är väl ingen jätte älskare av avokado, så det kanske berodde på det. Jag kommer då inte att göra detta flera ggr.
En klar 5:a!! Men man får vara lite försiktig med pepparfrukten och cayennepepparen. Såg den här pajen på "Halvåtta hos mig" och tyckte att den lät helsmaskig redan då .......