Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avokadopaj med kräftstjärtar, gräslök och en touch av het chili

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Avokadopajen passar utmärkt som förrätt eller på buffébordet. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här 1. Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en bunke eller matberedare. Knåda/mixa samman till en deg. Tryck ut pajdegen i pajform, gärna med löstagbar kant. Grädda pajskalet i ca 20 min i 225 grader i mitten av ugnen. (till lätt gyllenbrun färg.) Låt svalna.
  2. 2. Skala och skär avokaderna och placera dem i en matberedare, pressa över saften från citrusfrukten.
  3. 3. Dela pepparfrukten och kärna ur den, dela den i mindre bitar och lägg den i matberedaren.
  4. 4. Strö ner hackad persilja och gräslök.
  5. 5. Lägg även ner kryddorna samt crème fraiche.
  6. 6. Mixa alltsammans till en jämn kräm.
  7. 7. Smaka av, tillsätt ev lite mer kryddor om du vill ha lite mer sting i pajen.
  8. 8. Bred krämen i pajskalet och garnera med gräslök och kräftstjärtar/räkor samt ev blommor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tjockajag 11 februari 2010

    Jag såg detta program när de gjorde detta på ½ 8 hos mig. Tyckte det såg gott ut, men jag gillade det inte. Jag är väl ingen jätte älskare av avokado, så det kanske berodde på det. Jag kommer då inte att göra detta flera ggr.

  • Mammamu 19 april 2010

    En klar 5:a!! Men man får vara lite försiktig med pepparfrukten och cayennepepparen. Såg den här pajen på "Halvåtta hos mig" och tyckte att den lät helsmaskig redan då .......

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.