Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avokadosallad med citrondressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En sallad med avokado är rikt på vitaminer och fibrer. Den krämiga frukten gör den här färgrika salladen mättande och underbart god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj salladen grundligt, torka av den lätt och dela den i lagom stora munsbitar. Skölj och halvera tomaterna.
  2. Blanda vitvinsvinägern med 2 msk vatten, 2 msk färskpressad citron, buljongtärning, maizena och sambal oelek. Rör om väl.
  3. Skala vitlöksklyftan och hacka den fint. Blanda ner vitlöken i dressingen. Smaka av dressingen med salt och peppar. Blanda salladen med hälften av dressingen.
  4. Klipp hälften av gräslöken fint och lägg resten åt sidan till garnering. Halvera avokadorna på längden, ta ur kärnan och ta bort skalet. Skär fruktköttet i skivor och pensla skivorna med resten av den färskpressade citronen.
  5. Lägg upp salladsbladen på 4 tallrikar. Lägg tomater och avokadoskivor ovanpå och droppa över resten av dressingen. Strö över den klippta gräslöken och garnera med hela gräslöksstrån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.