En sallad med avokado är rikt på vitaminer och fibrer. Den krämiga frukten gör den här färgrika salladen mättande och underbart god.
Instruktioner
- Skölj salladen grundligt, torka av den lätt och dela den i lagom stora munsbitar. Skölj och halvera tomaterna.
- Blanda vitvinsvinägern med 2 msk vatten, 2 msk färskpressad citron, buljongtärning, maizena och sambal oelek. Rör om väl.
- Skala vitlöksklyftan och hacka den fint. Blanda ner vitlöken i dressingen. Smaka av dressingen med salt och peppar. Blanda salladen med hälften av dressingen.
- Klipp hälften av gräslöken fint och lägg resten åt sidan till garnering. Halvera avokadorna på längden, ta ur kärnan och ta bort skalet. Skär fruktköttet i skivor och pensla skivorna med resten av den färskpressade citronen.
- Lägg upp salladsbladen på 4 tallrikar. Lägg tomater och avokadoskivor ovanpå och droppa över resten av dressingen. Strö över den klippta gräslöken och garnera med hela gräslöksstrån.
Publicerat den
24 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar