En härlig grönsallad med gurka, purjolök och avokado som får en spännande och örtdoftande vinägrettdressing över sig. Servera den som förrätt med rostat bröd.
Instruktioner
- Strimla salladen och lägg i en salladsskål eller på fyra tallrikar.
- Skala gurkan och skär den i tunna skivor. Skölj och ansa purjolöken och strimla den fint. Lägg gurka och purjolök över salladen.
- Skala avokadorna och skär dem i skivor. Lägg skivorna på salladen och droppa över citron. Citronen gör att avokadon inte mörknar i färgen.
- Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Häll dressingen över salladen eller servera den i en liten skål bredvid.
- Använd helst färsk nyriven parmesanost. Tänk på att den rivna osten väger lätt och att du inte behöver köpa så stor mängd.
Publicerat den
29 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar