Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avokadosallad med parmesanost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig grönsallad med gurka, purjolök och avokado som får en spännande och örtdoftande vinägrettdressing över sig. Servera den som förrätt med rostat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla salladen och lägg i en salladsskål eller på fyra tallrikar.
  2. Skala gurkan och skär den i tunna skivor. Skölj och ansa purjolöken och strimla den fint. Lägg gurka och purjolök över salladen.
  3. Skala avokadorna och skär dem i skivor. Lägg skivorna på salladen och droppa över citron. Citronen gör att avokadon inte mörknar i färgen.
  4. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Häll dressingen över salladen eller servera den i en liten skål bredvid.
  6. Använd helst färsk nyriven parmesanost. Tänk på att den rivna osten väger lätt och att du inte behöver köpa så stor mängd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.