Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Avredd kycklingsoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Påminner mycket om den goda hönsasoppan mamma lagade när jag var liten, men som jag aldrig lyckades få receptet på.

Ingredienser

Instruktioner

Dela kycklingen i 8 bitar. Lägg i gryta och fyll på vatten så det täcker kycklingen. Koka upp, skumma av och tillsätt salt, morot, lök, svartpeppar och lagerblad. Koka 1 timme. Ta upp kycklingen, låt svalna. Ta bort alla ben och dela köttet i mindre bitar. Sila buljongen till senare, släng grönsakerna från förkoket. Tärna rotsakerna, strimla purjon. Fräs rotsakerna (i grytan du kokade kycklingen i) 3 minuter i matolja. Tillsätt purjon att fräsa med någon minut. Häll på den sparade buljongen från förkoket, fyll på med tärning/fond och vatten till ca 2 liter. Koka 10 minuter. Hacka ned persilja i soppan. Rör ihop äggula och grädde och red av soppan. Ta bort från värmen. Lägg i kycklingköttet. Servera gärna med en brödbit med ost på. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.