Instruktioner
Dela kycklingen i 8 bitar. Lägg i gryta och fyll på vatten så det täcker kycklingen. Koka upp, skumma av och tillsätt salt, morot, lök, svartpeppar och lagerblad. Koka 1 timme. Ta upp kycklingen, låt svalna. Ta bort alla ben och dela köttet i mindre bitar. Sila buljongen till senare, släng grönsakerna från förkoket.
Tärna rotsakerna, strimla purjon. Fräs rotsakerna (i grytan du kokade kycklingen i) 3 minuter i matolja. Tillsätt purjon att fräsa med någon minut. Häll på den sparade buljongen från förkoket, fyll på med tärning/fond och vatten till ca 2 liter. Koka 10 minuter. Hacka ned persilja i soppan. Rör ihop äggula och grädde och red av soppan. Ta bort från värmen. Lägg i kycklingköttet.
Servera gärna med en brödbit med ost på. Mums!