Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ayam Bali

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Indonesisk kycklinggryta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa lök, vitlök, nötter, ingefära, chili och tomatpuré till en slät massa.
  2. Hetta upp lite olja i en gryta och bryn kycklingdelarna tills de fått fin färg. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan.
  3. Ta bort såpass mycket vätska/olja ur grytan så det återstår ca 1 msk. Fräs den mixade massan i grytan ett par minuter.
  4. Tillsätt kokosmjölk, citronsaft, socker och soja och låt koka upp. Lägg i kycklingen, rör om och låt småputtra på svag värme i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.