Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baba ganoush typ med rostad paprika.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott till sommarens grillkvällar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera aubergine och paprika på längden. Gnid in snittytorna på auberginen med olivolja.
  2. Kärna ut paprikan. Lägg paprika och aubergine på ugnsplåt och ställ in i 250 grader het ugn under grillelementet och grilla tills paprikorna har blivit svarta i skalet. Ta ut paprikorna och sätt ugnen på över och under värme och låt auberginen rosta tills den blivit riktigt mjuk ca 20 min. Lägg paprikorna i en plastpåse och låt svalna.
  3. När paprikan svalnat – dra av skalet och dela den i bitar. När auberginen är mjuk – gröp fruktköttet och lägg i en bunke. Lägg i paprikan och mixa slätt med övriga ingredienser.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.