Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Istället för att köpa dyra förpackningar babygröt så kan man göra egen gröt. Denna är bra att börja med eftersom den blir så tunn.....Enkelt och nyttigt för din bebbe...Jag började med denna vid 5 månaders ålder efter jag rådfrågat BVC. Sen i takt när bebben börjar vänja sig vid att äta gröt minskar man på vattnet och eller ökar på med gryn tills det blir vanlig gröt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp havregrynen. Mortla havregrynen. Mät upp vattnet och häll i en kastrull. Lägg i de mortlade havregrynen och koka under omrörning tills det blir en tunn och ganska slät gröt.
  2. Använd absolut inget salt.
  3. Jag serverade med mormors hemgjorda osötade äppelmos.

Kommentarer (1)

  • jeso 20 januari 2009

    Tack för det. Kan behöva det när mina tvillingar ska börja äta gröt. Det kan bli dyrt annars! Hade ett liknande recept förrut men blandade i krossat blodbröd för järnets skull.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.