Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacalao a la Vizcaina

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Här ska man egentligen ha salttorkad Bacalao men jag använder vanlig vitfisk, det går lika bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa 4 vitlöksklyftor och ställ åt sidan. Koka potatisen separat och ställ åt sidan. Värm en medelstor kastrull och häll på oljan och stek på medelvärme 4 hela vitlöksklyftor tills de blir bruna. Ta därefter bort vitlöksklyftorna.
  2. Häll på tomatburkarna, lök, och de 4 pressade vitlöksklyftorna i kastrullen och mixa väl.
  3. När såsen kokat ett tag så lägg i den skivade och urkärnade chilin, de gröna oliverna, kaprisen och lagerbladen. Efter 10 minuters kokning, lägg i fisken i bitar. Koka 10 minuter till och kolla därefter så fisken är färdig. Lägg sist i potatisen och låt den bli genomvarm.
  4. Servera med vitt bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.