Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Backsippans Äppelpaj

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Min sambos absoluta favoritäppelpaj! Den slår alla andra enligt honom :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet. Blanda i övriga ingredienser. Låt massan vila ett litet tag, den blir då enklare att fördela i formen. Lägg de skivade äpplena i en smord form. Smula (så gott det går) degen över äpplena. Grädda i 200 grader ca 20 min.
  2. Obs! Man kan även ersätta 1 dl vetemjöl med 1 dl havregryn.
  3. En mycket enkel och god äppelpaj! Dock inte så kalorisnål :)

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • johannathorby 31 augusti 2008

    Godaste äppelpaj jag ätit! La dock till kanel på äpplena.

  • jenka80 29 november 2008

    Kanon god paj måsta bara laga den på mitt jobb min arbetsplats hetter Backsippan :) den vart toppen

  • Marita 13 mars 2009

    Tack för ett mycket bra och enkelt recept. Det blev en 5-poängare. Kommer att göra den fler gånger.

  • trubben 30 augusti 2009

    Supergod och enkel paj som har blivit en favorit i min familj

  • ulrikaarnesen 10 september 2009

    Håller med föregående talare att denna paj är toppen. Blev en favorit även hemma hos mig! Å, så vi mumsade!!!

  • annchad 12 september 2009

    bakade den idag. slängde i ganska mycket vaniljsocker oxå. blev jättegod!! kommer absolut att baka den igen. den var ju så lätt o snabb att göra.

  • Ingreed 23 september 2009

    Riktigt god paj! Kommer göras fler gånger! Dock inte lika god dagen efter om det av någon mystisk anledning blir över något. ^^

  • meimon 7 oktober 2009

    Så enkel men såååå god!! En klar 5:a! :)

  • malin_olsson50 8 januari 2010

    Tack så otroligt mycket för detta receptet! Har även blivit min absoluta favoritäppelpaj!:) Har gjort den många, många gånger sedan jag sparade detta recept från dig. Tack åter igen, även från mina gäster som uppskattat den stort:)

  • fisen07 28 september 2010

    underbar,la till lite kanel eftersom jag gillar det .

  • EKC6150 30 augusti 2011

    Enkelt och gott!! Tack för receptet. Mvh Jocke.

  • Mustikkaftw 4 september 2011

    Jag anvande endast mjol och inget havregryn, och for mig blev 175g smor alldeles for mycket, till det behovdes ca 4 dl mjol ist for 3. Lade ocksa till kanel och vaniljsocker. Annars verkar pajen bli mycket lyckad, den star i ugnen just nu ;)

  • Josses 17 september 2011

    Finns bara ett att säga om denna kaka! Helt suvve alltså, båda att baka den och att äta den.

  • Lena 14 februari 2012

    Tack så mycket för en knon god äppelpaj, både rolig att göra men så kanon god. En klar femma från oss.. Mvh Lena

  • bitten56 13 oktober 2012

    Underbart god äppelpaj. Alla som blir bjudna på denna paj vill ha receptet. Du får en klar 5:a av oss mer om det gick.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.