Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon & ägg med sparris, paprika och feta

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Väldigt enkel och fräsch rätt som mättar, perfekt till middag eller lunch och helt klart något man kan bjuda vänner på! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek baconstrimlorna i matlagningsolja i en stekpanna. De ska bli krispiga och fina men böjliga så att de är tuggbara och inte bara krasar i munnen. Under tiden: skölj och skär grönsakerna i lagom stora bitar. Stek grönsakerna tillsammans i smör i en separat stekpanna. Stek äggen när någon av stekpannorna blir ledig (antingen när du är klar med baconen eller grönsakerna). Det spelar ingen roll om du vändsteker dem eller inte, stek äggen som du tycker om dem. När allt är klar lägger du upp maten på tallrikarna och granerar med att strö över den mängd fetaost tärningar du vill ha.
  2. Smaklig måltid! ^^
  3. Tips: Det spelar ingen roll om du steker baconen och äggen i smör eller matlagningsolja, men sparrisen smakar bättre när man steker dem i smör än i olja. Smöret ger sparrisen än annan smak än när man steker dem i olja, och tillagad grön sparris passar väldigt bra med smörsmak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.