Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon carbonara

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En mycket enkel pastasås som knappt tar 15 minuter. Du kan även byta ut bacon mot köttfärs. Du gör exakt samma sak. Smakar då lite som köttfärsås. Mycket snabb och enkel matlagning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glöm ej att skölja av baconet innan, annars blir det väldigt salt. Du ska inte salta något alls i detta recept.
  2. Stek löken och champinjonerna tills de fått färg (i enskild panna). Du väljer själv mängd av lök och svamp.
  3. Stek upp baconet tills det fått färg (i en annan panna).Hacka baconet i mindre bitar om du ej har färdigtärnade.
  4. Blanda ner lök och svampblandningen i baconet.
  5. Tillsätt en burk creme fraiche och ca 1½ dl matlagningsgrädde i baconröran. Rör om tills det blivit en enda röra.
  6. Avsluta med att krydda och tillsätta ketchup. Rör runt.
  7. Låt puttra några minuter.
  8. Du kan servera med vilken pasta du vill! Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dansgalen 5 maj 2009

    den var verkligen supergod

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.