Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon-/Köttfärsrulle

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

De smakar faktiskt riktigt gott och är mättande! Glöm inte baconet- det ger järpen extra smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grundfärsen: 1. Lägg färsen i en rundbottnad bunke. Strö över saltet. 2. Ta en slev och dra runt färsen med saltet så att det blandar sig väl. Låt färsen "vila" i 5 minuter. 3. Lös upp ströbrödet i vatten, öl eller mjölk. 4. Rör först ner ägget, sedan ströbrödet och svartpepparn.
  2. Baconrullen: 1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Fräs löken glansig i smöret. Låt svalna. Blanda lök och persilja med grundfärsen. 3. Forma åtta stora dolmar/järpar. Linda en baconskiva runt varje. Stek dem ett par minuter, runt om, i panna. Efterstek sedan 10-15 minuter i ugnen. 4. Servera med t ex råstekt potatis och vitlökssmör eller med skånsk potatis.
  3. Mjölkfritt: Välj mjölkfritt ströbröd och margarin. Lös ströbrödet i vatten el. laktosfri mjölk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.