- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En god kvällsrätt tycker jag
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Skär bort den hårda skorpan på ciabatten. Riv eller skär brödet i fingerstora bitar, lägg ut det på en plåt eller i en ugnsform, ringla över 1-2 msk olivolja och blanda med vitlöken, 1-2 tsk salt och 1-2 krm peppar. Baka i 10 min, lägg över baconet och baka i 5-8 min till.
- Koka äggen så att de är mellan- till hårdkokta., kyl dem snabbt i kallt vatten. Blanda citronsaften med 8 msk olivolja. Lägg salladen, brödet och baconet i en stor skål, häll på dressingen, blanda. Dela upp på 4 tallrikar. Skala äggen försiktigt, dela på dem och lägg 2-3 halvor på varje tallrik. Salta (1 krm) och peppra (1 krm) igen. Hyvla eller riv över så mycket parmesanost du vill ha.
- Receptet går bra att halvera med gott resultat. Ta då 2 små ciabattabröd istället för ett stort.
Publicerat den
28 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar