Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och äggsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god kvällsrätt tycker jag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skär bort den hårda skorpan på ciabatten. Riv eller skär brödet i fingerstora bitar, lägg ut det på en plåt eller i en ugnsform, ringla över 1-2 msk olivolja och blanda med vitlöken, 1-2 tsk salt och 1-2 krm peppar. Baka i 10 min, lägg över baconet och baka i 5-8 min till.
  2. Koka äggen så att de är mellan- till hårdkokta., kyl dem snabbt i kallt vatten. Blanda citronsaften med 8 msk olivolja. Lägg salladen, brödet och baconet i en stor skål, häll på dressingen, blanda. Dela upp på 4 tallrikar. Skala äggen försiktigt, dela på dem och lägg 2-3 halvor på varje tallrik. Salta (1 krm) och peppra (1 krm) igen. Hyvla eller riv över så mycket parmesanost du vill ha.
  3. Receptet går bra att halvera med gott resultat. Ta då 2 små ciabattabröd istället för ett stort.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.