Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och auberginepytt

 
Skriv ut

Annorlunda pytt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Rensa och skölj purjolöken. Skiva den. Skär auberginen och den skalade potatisen i olivstora tärningar. Strimla baconskivorna. Lägg allt i en skål tillsammans med oliverna.
  3. Blanda rosmarin, citronsaft, pressad vitlök och svartpeppar. Häll det hela över olivblandningen och rör runt med handen.
  4. Smörj en stor ugnsfast form eller en liten långpanna med olivolja. Sprid ut olivpytten i formen och ugnstek i 35-40 minuter. Salta lite innan rätten serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.