Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och broccolipaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Min favorit paj. Jag använder en pajform med lite högre kant och mindre bredd. Då blir den stor och matig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjöl, salt, margarinet och vatten i en plastpåse och knåda. Tryck ut den i en rund form, ca 24 cm i diameter. Nagga några hål med en gaffel och ställ formarna i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka broccolin och koka i cirka 10 min tills den är klar. Stek båda bacon paketen. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10min. (Då blir pajskalet perfekt.) Vispa samman ägg, mjölk samt salt och blanda gärna i lite Västerbottens, extra gott. Ta ut formen och häll i bacon och broccoli. Häll sedan i smeten. Strö river västerbotten över och någon tomatskiva. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  3. Servera pajen ljummen. Med Ruccola sallad och Felix Cesar dressing då blir det himla gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.