Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon och champinjonpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Är gott till en buffé eller som vanlig middag. Den är uppskattad av alla som har blivit bjudna. Du kan byta ut mjöl till dinkelmjöl eller kombinera vetemjöl/fullkorn/dinkelmjöl i pajdegen

Ingredienser

Instruktioner

Hacka samman smör, mjöl och tillsätt vatten och knåda ihop pajdegen. Låt stå svalt en stund så att det går lättare att kavla ut pajdegen. Förgrädda den i 200 grader ca 5-10 minuter. Strimla eller klipp baconet och stek det i stekpanna - lyft ur och låt rinna av. Tärna svamp och finhacka vitlöken sedan steker du detta i fettet från baconet. Vispa samman créme fraich, mjölk, ägg, riven ost. Blanda därefter i bacon,svamp och vitlök. Krydda och smaka av. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 40 min på 200 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.