Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon och ost chowder

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fick detta receptet av en vän från USA, det var hans grandmothers recept. Har försvenskat måtten och använde allerum istället för cheddar som det var i orginalreceptet. Mina barn älskar denna soppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka grönsakerna relativt fint.
  2. Häll vatten, grönsaker, salt och svartpeppar i en kastrull. Koka upp och låt koka under lock i 10 min.
  3. Under tiden smälter du smör i en kastrull, reder med mjöl och tillsätter mjölk lite i taget tills du har en tjock slät vitsås. Tillsätt den rivna osten och låt den smälta väl i såsen. Krydda med vitpeppar.
  4. Tillsätt ostsåsen och baconet till grönsakerna, låt det bli genomvarmt och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.