Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och ostgratinerad kycklingfilé

(106 kommentarer)  
Bacon- och ostgratinerad kycklingfilé Bacon- och ostgratinerad kycklingfilé
Skriv ut

Smaskens till sista slicken :)~

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfilén i mindre bitar och stek i stekpanna. Häll över i en smord ugnsfast form. Stek baconen och ha detta över kycklingen.
  2. Blanda crème fraiche med grädde och senap. Häll över kycklingen och baconet. Skär tomater i klyftor och lägg uppe på. Riv osten och fördela över gratängen.
  3. Ställ i ugn, 225° ca 20 - 25 minuter.
  4. Fler av mina recept hittar du på min blogg: http://cayennesrecept.blogspot.com/

Liknande recept

Kommentarer (106)

  • Lennart_58 4 september 2009

    Detta måste va ett utav de bättre recepten på kyckling i ugn, mumsigt, värt fem friska poäng.

  • pmmat 4 september 2009

    hej alla matvänner ! Recepten låter goda men måste det vara så mycket fett (t ex bacon och grädde) i er matlagning ? det är en svårare konst att lyckas utan dessa hjälpmedel.

  • Cayene 4 september 2009

    Du kan enkelt att minska fettet i detta recept! Byt ut grädden mot mjölk men red av den med maizenaredning och ta den lättare varianten av bacon. Creme fraichen kan du ta lightvarianten men då får du smaksätta den själv och osten kan du ju också byta ut mot en annan smakrik lightost, tyvärr inte västerbottenost då. Smaken blir ju lite annorlunda men jag tror det blir fullt ätbart iaf :) Alla recept går att göra lättare!!

  • rolfingemar 8 september 2009

    Vad bra med recept med mycket fett och helfeta produkter! Jag lagar och äter mat enligt LCHF (Low Carb High Fat). Tack för ett bra recept. Kolla gärna in min kokbok om ni söker diverse LCHF-mat. Hälsningar rolfingemar

  • Linnzan22 8 september 2009

    Supergod rätt! Hittade inte milkos creme fraiche i min matbutik men det gick lika bra med Creme Bonjour som var smaksatt med schalottenlök och gräslök. Två tummar upp =)

  • Bart 16 september 2009

    Det bästa jag ätit sen ja jag vet inte när.Längtar till nästa gång.

  • mafia 22 september 2009

    Gott och lättlagat.

  • lyckekvinnan 10 oktober 2009

    Mycket gott! Det blir en favorit. 5 poäng.

  • lena4 11 oktober 2009

    Håller med alla andra att detta va gott. Smaken påminde om min fisklåda där det är senap i.Betyget blir en 4 från 7 familjemedlemmar. Lena

  • sabr0201 19 oktober 2009

    Ska nog inte betygsätta detta recept eftersom jag modifierat det en himla massa (rätta creme bonjouren fanns ej där jag bor). MEN som bas använde jag detta recept och fick till en jätte god kycklingrätt som uppskattades av både barn och vuxna! Mums!

  • Vivecal 21 oktober 2009

    Tack!! för ett supergott recept. Provade i fredags. Smaskens

  • b58ibbi 26 oktober 2009

    är detta ett recept för c:a 4 personer

  • Cayene 26 oktober 2009

    Det är svårt att säga. Jag brukar sällan skriva ut antal portioner eftersom alla äter så olika. Men om man tänker 1 kg kyckling plus bacon mm så är nog detta ett recept för 6-8 personer.

  • soleken 2 december 2009

    Bjöd svärföräldrarna på detta som verkligen älskade det! Ett utmärkt rätt att bjuda på, kommer att göras flera gånger.

  • TonyL 21 december 2009

    Mumma Detta var riktigt gott. Har även provat cr, fraiche med paprika o chili. Supergott.

  • TinaHarde 23 december 2009

    Vilket fantastiskt recept, jag och alla andra som har fått provsmaka älskar den här maträtten!!!

  • Cayene 23 december 2009

    Va roligt att mitt recept blev så uppskattat av er också. Här hemma älskar dom denna rätt.

  • Vieno 6 januari 2010

    Hej,hej Cayene. Det var guddomligt gott,hade ej grädde hemma,men 5dl cream fraice,gott blev det.Tack för receptet,kommer att laga rätten fler gånger....

  • annabramfors 2 mars 2010

    Så himla gott! En klar 5:a. Stort tack till ett superbra recept som jag kommer att göra MÅNGA ggr. Kram Anna

  • Mistys 6 mars 2010

    Jätte, jätte gott. Tack för ett bra recept. Både till familjen och som bjudmat. Hurra vilken god matlåda jag kommer att ha på måndag! Kommer definitivt att göras igen.

  • Saffransblomman 6 mars 2010

    Tack för ett jättegott recept! Det här kommer jag att göra fler gånger. Enkelt att göra och ännu enklare att man kan förbereda allt innan :-)

  • bibsan1953 7 mars 2010

    jättegott. men var hittar man milkos creme fraich smaksatt med schalottenlök, senap o vitt vin?jag tog creme bonjour med schalottenlök o gräslök. blev jättegott men hade varit roligt att pröva milkos creme fraich.

  • Cayene 7 mars 2010

    Det är inte säkert att Milko har sitt sortiment i hela Sverige men det går bra att byta ut mot Creme Bonjour av valfri sort. Annars kanske man kan smaksätta Creme fraiche orginal med senap och sedan smaksätta med hackad eller rent av riven sharlottenlök och vitt vin. Har inte testat det men tror att det kan funka. Vi har samma problem när man använder Arlas produkter. Långt ifrån alla produkter i deras sortiment finns här så det blir till att improvisera lite lätt :)

  • Cayene 8 mars 2010

    Idag gjorde jag denna rätt med creme fraiche naturell men hade i mer senap och en liten skvätt sweet chilisause och så kryddade jag med salt och peppar och dubblade baconet för att få fram smaken mer. Jag använde även vanlig hushålls ost. Smakade kanongott det med!! Så expirementera med receptet!! Ni kan få fram något kanongott och annorlunda bara genom att våga!

  • kafferasten 12 mars 2010

    Alltid underbart gott med kyckling och bacon i kombi:) Jag föredrar kycklinglårfiléer.. mycket saftigare kött. Ha de.. fint :)

  • Bumbis 15 mars 2010

    Jättegott. Vi serverade tagiatelle till och det passade bra.

  • Gul13 20 mars 2010

    Tack för receptet. Redigt god gratäng. Jag hittade inte creme fraichen utan tog naturell och kryddade på med lite fräst lök, dijonsenap och vitt matlagningsvin. Gott!

  • Nojjan69 3 april 2010

    Gott ! Gotti-gott-gott !!

  • Heisjo 8 april 2010

    Helt ljuvlig!! rekommenderas varmt

  • EvaMS 27 april 2010

    Mycket gott, använde naturell creme fraiche och "spetsade" den med fransk senap.

  • Ninni84 18 maj 2010

    Provade detta i helgen o hade färsk pasta till o herregud var gott!!!Klar 5:a

  • si1ver 17 juni 2010

    Såg och lät super gott! Ska testa till helgen :-D

  • Marre73 22 juni 2010

    Letade efter nytt recept på kyckling idag och indredienserna till denna hade jag hemma, min man som normalt sätt inte äter kyckling tyckte vi kunde ha denna som bjudrätt någon gång så högt betyg får du av oss.

  • jalapeno82 1 juli 2010

    Detta var en av de godaste maträtter jag någonsin ätit! Högsta poäng ger jag den!

  • Birgitta1234 6 juli 2010

    jätte god dyr ost men det är det värt kommer att göra detta många gånger kram GUN

  • Matlaggarna 31 juli 2010

    Låter vekligen jättegott. Detta ska jag testa idag =)

  • carinarosita 20 september 2010

    Helt underbart gott !!!!

  • Uddarna09 29 september 2010

    Pricken över i !!!!! Underbart gott!! DETTA gillade vi.......Tack för ett suveränt recept

  • fialia1 10 oktober 2010

    Det blev en god middag idag! Hade ej någon smaksatt creme fraiche. Tog naturell istället, vitt vin,brynt purjolök,svartpeppar,dijonsenap,lite maizena.

  • bernhardsson81 11 oktober 2010

    Smakade bra men tyckte de blev lite löst. Lite mindre grädde tror jag på.

  • lenasj65 25 oktober 2010

    Detta var jättegott! Gästerna frågade efter receptet.. Det enda jag inte hade var västerbottenost, utan vanlig hushåll, men det gick utmärkt!

  • Starborg 1 december 2010

    Receptet verkar vara gott! Men vilket tillbehör är bäst? Ris eller potatisprodukter?

  • tycons 4 december 2010

    Toppengod maträtt, åt den med färskpasta och det var perfekt. Kommer tipsa vännerna om detta :)

  • ronjapersson 20 december 2010

    ser good ut

  • bmos 2 januari 2011

    Det här var en riktigt god rätt! Supergott med färsk pasta och ett glas rött till!

  • 541002 2 januari 2011

    Nu har vi ätit denna fantastiska kycklingrätt. Vi serverade färsk pasta och ett glas rött vin till. Kan varmt rekommendera det.

  • adaywithemo 4 januari 2011

    Verkligen supergott! En av mina nya favoriträtter :) Hade i någon pressad vitlöksklyfta, vilket aldrig är fel.

  • BeritI 8 januari 2011

    Jättegod maträtt, skall göra fler gånger kanske lite mindre grädde.....

  • monicadanell 13 januari 2011

    Supergott kommer att göra många gånger 5 poäng monica

  • ItaR 16 januari 2011

    Super gott! Kommer att göras flera gånger.

  • liaskrutt 18 januari 2011

    Tack för ditt recept, vi lagade detta igår och oj, oj så gott det var!

  • Birgitta-7 19 januari 2011

    Fantastiskt gott. Sitter nu här vid datorn och är enormt mätt, för det är lätt tt äta lite för mycket. Även min son, 19 år, tyckte det var helschysst!! Det blir fler gånger....

  • Mistys 29 januari 2011

    Gott gotti gott gott !!!

  • vedrana 4 februari 2011

    Vispgädde eller matlagningsgrädde? Vilket är att föredra?

  • Cayene 4 februari 2011

    Vispgrädde eller matlagningsgrädde är en smaksak. Själv är jag galet förtjust i vispgrädde och blir det inte för ofta så ... men den här rätten är ju redan fet egentligen med både bacon och västerbottenost så det skadar nog inte med en magrare grädde men jag föredrar vispgrädde :)

  • martinkorf 6 februari 2011

    Kanongott, jag bytte ut färska tomater till soltorkade tomater. Hur som haver, tack för receptet, det blir fler gånger.

  • inkan29 26 februari 2011

    Gott! Fastän jag bara använde en burk smaksatt creme fraiche och vanlig herrgårdsost...Mina barn tyckte jag skulle göra om det! Men jag ska göra "riktigt" nästa gång. Inkan

  • asamolsson 27 februari 2011

    Mycket gott, kommer att lagas fler gånger. Behövs dock lite salt och peppar på kycklingen.

  • kladdfia 9 mars 2011

    Åh så smarrigt! Hittade inte den smaksatta creme fraichen dock.. tog vanlig istället och hade i några msk vin, 1 gul lök och lite extra senap. Det här blir en ny favorit!

  • dex 17 mars 2011

    alldeles för mäktigt, kommer inte att göra det igen...

  • memil 22 mars 2011

    Supergott. Kommer absolut att göra fler gånger.

  • wirinkatasp 22 mars 2011

    Har en sambo som inte tycker om kyckling men han sa att det var gott Det är bra betyg det Hitta inte heller den smaksatta så blanda själv.

  • bandana 1 april 2011

    Älskar kyckling och denna maträtt var kanongod.....Mums! Högsta betyg =)

  • inkan29 3 april 2011

    jättegott! Nu gjorde jag nästan som i receptet, bara senapen som jag uteslöt. Creme fraichen smakar tillräckligt med senap. Alla blev mätta o belåtna!

  • Borchmo 9 maj 2011

    Jätte god rätt som garanterat kommer att göras flera gånger!!!

  • isa64 18 maj 2011

    Hur många magar mättar denna maträtt?? Tacksam för snabbt svar!! /Mika

  • Cayene 18 maj 2011

    6-8 st storätare skulle jag tippa på. Det är ju 1 kg kyckling + bacon och grädde plus att man äter pasta, ris eller potatis till om man vill. Den räcker till många iaf :)

  • lenscooter 18 maj 2011

    Detta var verkligen supergott! Mina kritiska och matlagningskunniga gäster ville alla ha med sig receptet hem, har nog aldrig hänt mig förr.

  • gottgris 26 maj 2011

    Jättegott

  • Lalla7330 10 juli 2011

    super gott!!!

  • Ancki66 18 juli 2011

    Helt underbar maträtt... gick hem hos alla i familjen.. kommer garanterat göras fler gånger.. TACK!!!!!!

  • Creamcracker 26 juli 2011

    Kanongott! Jag har i stekt svamp och stekt lök också.

  • Tjebba 7 augusti 2011

    Provade receptet idag och det var kanongott och sen skada det inte att det var enkelt att laga maten också :-)

  • Ubbe12 9 augusti 2011

    Prova detta idag och de va såååå super got....de blir fler gånger

  • Tinjep 30 oktober 2011

    Enkelt att laga och gott att äta!

  • MonAnde 30 oktober 2011

    Enkelt och gott.

  • Pirkko 11 november 2011

    Supergod kycklinggratäng! :-)

  • Carro_Snarro 15 november 2011

    Så lätt och så gott. Kalasbra!

  • ehrnberg 18 november 2011

    SÅÅ GOTT!!

  • fiskar 27 november 2011

    vad hade ni till gratängen var det ris

  • Allics 31 december 2011

    Den där hunden på bilden ser god ut, ska den vara i gratängen?

  • Cayene 31 december 2011

    Jag har inget med den bilden att göra och jag vet inte varför Birgitta1234 har laddat upp den till receptet.

  • Lindanemon 4 januari 2012

    Kanongott! Högsta betyg av alla som smakade. Fast jag hade både salt och peppar på kycklingen... :-)

  • MimmiP80 7 januari 2012

    Jättegott! Andra gången vi testar idag och det lär inte bli sista gången.

  • millame 15 januari 2012

    Tack för det jättegoda receptet, underbart gott :P

  • Francheska 17 januari 2012

    Tack för receptet! Tillagade den med annan creme fraiche än Milkos, men det blev bra ändå. Hade också salt och peppar på kycklingen. Det var gott, men ganska mäktigt med all grädde. Skulle önskat lite "smalare" sås.

  • EKC6150 13 februari 2012

    Jättegod!! Tack för receptet Mvh Jocke.

  • Cutiepie 23 februari 2012

    För hur många personer?

  • Fangoria 15 maj 2012

    Mumsigt!!

  • Lelle44 7 juni 2012

    Så gått detta va = )

  • bitten56 14 september 2012

    Kanongott!! Tack för receptet, detta gör vi fler gånger. Du får en 5:a av oss.

  • Yatzi 14 oktober 2012

    Detta var supergott och enkelt att göra - betyg 5 från mig :D

  • Airam61 19 oktober 2012

    Vad ska man ta när inte Milkos smaksatta finns?

  • Cayene 19 oktober 2012

    Ja, Milko och deras produkter finns ju inte längre så jag smaksätter rätten själv med vitt vin, senap och lök och så använder jag naturell creme fraiche. Men egentligen tror jag att ni kan använda vilken smaksatt creme fraich som helst om den passar ihop med kyckling. Varför inte Arlas med soltorkade tomater?

  • pantzar3 20 oktober 2012

    Smaksatta crème fraiche finns även på ica. Deras egen

  • Airam61 21 oktober 2012

    Ok! Det var snabba svar! Det tackar jag för, och jag tackar även för tipsen!

  • BarbroNelson 2 november 2012

    Tack för ett jättebra recept, det var busgott. la till lite paprika, och nästa gång lägger jag nog också till lite stekta champinoner. salta och pepprade kycklingen när jag stekte den. serverade med potatishalvor doppade i majsolja och grekisksalladskrydda allt in i ugnen på samma gång perfekt. ett glas rött till var inte heller fel :)

  • BarbroNelson 2 november 2012

    glömde sätta betyg!! en klar femma

  • BeritI 2 februari 2013

    tack för bra och gott recept !

  • LasseLarsson51 4 februari 2013

    En utsökt lättlagad rätt.Otroligt gott.Tack .Tack.

  • fivexj 21 februari 2013

    Mycket gott & lättlagat. Både vuxna & barn åt med god aptit. Tack för ett toppen bra recept, kommer att laga detta många gånger framöver.

  • peter_karlsson_3158 22 mars 2014

    gotti gott gott!!!!!!!

  • krisch 6 januari 2015

    Nu har jag bjudit på denna underbara rätt till alla jag känner och alla dessa har bjudit den på alla de känner så snart har en stor del av befolkningen smakat denna fantastiska kycklingrätt.

  • Amandamaja 28 september 2015

    Jättegott

  • PiNkKiLLeR 4 maj 2016

    Vad ska man ha till?

  • ulfbille 6 februari 2017

    Jättegott och man kan med fördel ha kokt ris till

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.