Denna paj smakar bra både varm och kall. Den passar utmärkt till picknicken. Servera den gärna med en krispig morotssallad.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Tina och kavla ut pajdegen på en lätt mjölad arbetsbänk. Klä en pajform, 20 cm i diameter, med degen och tryck till kanterna.
- Pricka ytan med en gaffel och förgrädda pajskalet ca 10-15 minuter tills den har fått lite färg. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
- Tärna baconet och låt det fräsa på svag värme i en torr, fettsnål stekpanna ca 5 minuter. Låt det rinna av på ett hushållspapper. Skölj och nyp av persiljebladen och hacka dem fint. Blanda ägg, crème fraiche, persilja och kryddor i en skål. Blanda väl.
- Skölj och skär salladslöken fint. Strö lök och bacon i pajskalet. Häll över äggblandningen och jämna till ytan. Grädda 25 minuter eller tills äggblandningen har stelnat. Servera genast.
Publicerat den
3 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar