Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och persiljeflan

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna paj smakar bra både varm och kall. Den passar utmärkt till picknicken. Servera den gärna med en krispig morotssallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader. Tina och kavla ut pajdegen på en lätt mjölad arbetsbänk. Klä en pajform, 20 cm i diameter, med degen och tryck till kanterna.
  2. Pricka ytan med en gaffel och förgrädda pajskalet ca 10-15 minuter tills den har fått lite färg. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
  3. Tärna baconet och låt det fräsa på svag värme i en torr, fettsnål stekpanna ca 5 minuter. Låt det rinna av på ett hushållspapper. Skölj och nyp av persiljebladen och hacka dem fint. Blanda ägg, crème fraiche, persilja och kryddor i en skål. Blanda väl.
  4. Skölj och skär salladslöken fint. Strö lök och bacon i pajskalet. Häll över äggblandningen och jämna till ytan. Grädda 25 minuter eller tills äggblandningen har stelnat. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.