- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Mycket god rätt som alltid uppskattas och enkel att tillaga.
Instruktioner
- Putsa filén och skär sedan en så djup skåra som möjligt i mitten, utmed hela filén. Lägg skivor av bacon på båda kanterna och fyll sedan filén med vitlöksost. Nåla ihop filén med ett par tandpetare och lägg den i en ugnssäker form.
Peppra med grovmalen svartpeppar och sätt in i ugnen i 225 grader ca 15 min, eller tills filén börjat få färg.
- Blanda såsen: grädde, soja, köttbuljongtärning och tillsätt ev. mjölk och mjöl.
Ta ut filén och häll såsen över. Ställ in i ugnen för ca 15 min, så såsen bubblar ordentligt, men inte blir bränd på ytan.
- Servera med ris och grönsallad.
Publicerat den
12 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums vad gott det här var! och mycket lättlagat. Tack för receptet och en 5:a så klart.