Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bacon- och vitlöksfylld fläskfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket god rätt som alltid uppskattas och enkel att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och skär sedan en så djup skåra som möjligt i mitten, utmed hela filén. Lägg skivor av bacon på båda kanterna och fyll sedan filén med vitlöksost. Nåla ihop filén med ett par tandpetare och lägg den i en ugnssäker form. Peppra med grovmalen svartpeppar och sätt in i ugnen i 225 grader ca 15 min, eller tills filén börjat få färg.
  2. Blanda såsen: grädde, soja, köttbuljongtärning och tillsätt ev. mjölk och mjöl. Ta ut filén och häll såsen över. Ställ in i ugnen för ca 15 min, så såsen bubblar ordentligt, men inte blir bränd på ytan.
  3. Servera med ris och grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Disen 5 mars 2011

    Mums vad gott det här var! och mycket lättlagat. Tack för receptet och en 5:a så klart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.