Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconbiffar à la Monika

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegoda baconbiffar som ser festliga ut och är festliga att äta. Bjud gärna kokt blomkål, ättiksgurka och lingonsylt till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blötlägg ströbrödet i mjölken i en stor skål. Tilsätt sedan ägg och kryddor och låt det svälla i cirka 15 minuter.
  3. Hacka löken. Tillsätt färsen, potatismjölet och löken i ströbrödsblandningen och arbete ihop alltsammans.
  4. Forma färsen med fuktiga händer på blötlagd skärbräda till 8 jämnstora biffar.
  5. Linda 1 baconskiva runt varje biff och fäst baconet med tandpetare.
  6. Placera biffarna i en smord ugnssäker form. Klicka lite smör mellan biffarna. Strö över lite riven ost.
  7. Stek i 200 graders ugn i cirka 25-30 minuter. Ha koll på biffarna och lägg på ugnsfolie om det skulle behövas.
  8. Servera gärna ett gott potatismos till biffarna, samt kokta grönsaker, eller kokt potatis och en gräddsås till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Cassiopeya 16 oktober 2010

    Undrade först varför det hette baconbiffar, står inget om bacon iunder "ingredienser". Såg sen att man ska linda bacon runt biffarna! Kanske kan vara bra att ändra så man inte missar att köpa hem bacon;) Låter som ett trevligt recept :)

  • Mistys 27 april 2011

    Mycket god vardagsrätt. Vet inte vad som hände dock för det trängde upp massa köttsaft som stelnade och såg allmänt otrevligt ut. Fick flytta över biffarna till ny form, sila skyn som bildads och fortsätta steka. Slog på grädde direkt i formen mot slutet som fick puttra med. Vet inte om det koagulerade köttsaften berodde på för låg temp. Höjde till 225°

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.