- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Efter att vi ätit "vanlig" baconfrestelse i flera år blev det en liten ny variant i år. Vi har också använt julskinkerester istället för bacon.
Instruktioner
- Dela bacon i halvor och stek nästan knaprigt och lägg på hushållspapper för att rinna av
Använd ett ugnssäkert fat och sätt på ugnen.
Strimla purjolöken och skär paprikan i små bitar
skiva potatisen i "chips"-tunna skivor
Blanda grädden och creme cheese till en jämn massa
- Varva bacon och potatis salt, peppra och strö purjo och parika ovanpå potatislagren.
- Häll grädd-cremen över alltihop och ställ in i 225 grader
efter 30 min lägg på folie om gratängen blivit brun. Låt stå i ytterligar ca 15 min.
Serveras gärna med en grönsallad.
Publicerat den
31 december 2012
Liknande recept
Skriv kommentar