Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconfrestelse med creme cheese

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Efter att vi ätit "vanlig" baconfrestelse i flera år blev det en liten ny variant i år. Vi har också använt julskinkerester istället för bacon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela bacon i halvor och stek nästan knaprigt och lägg på hushållspapper för att rinna av Använd ett ugnssäkert fat och sätt på ugnen. Strimla purjolöken och skär paprikan i små bitar skiva potatisen i "chips"-tunna skivor Blanda grädden och creme cheese till en jämn massa
  2. Varva bacon och potatis salt, peppra och strö purjo och parika ovanpå potatislagren.
  3. Häll grädd-cremen över alltihop och ställ in i 225 grader efter 30 min lägg på folie om gratängen blivit brun. Låt stå i ytterligar ca 15 min. Serveras gärna med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.