Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconfylld potatisrulle

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingfilé med apelsin- och grönpepparsås serveras med fylld potatisrulle och fänkålskompott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av.
  3. Mosa potatisen med mjölk, äggula och mjöl till ett fast mos. Späd med lite mjölk i taget. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fräs baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka persiljan . Platta ut potatismoset på bakplåtspapper till ca 25x35 cm. Fördela bacon och persilja över. Rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Låt pappret vara kvar om rullen.
  5. Lägg rullen (med bakplåtspappret) i en långpanna och baka den mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt rullen kallna. Hit går bra att förbereda dagen innan. Förvara rullen kallt.
  6. Strax före serveringen tar du bort bakplåtspappret och skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper och värm dem mitt i ugnen, ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.