Kycklingfilé med apelsin- och grönpepparsås serveras med fylld potatisrulle och fänkålskompott
Instruktioner
- Ugn: 200°
- Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av.
- Mosa potatisen med mjölk, äggula och mjöl till ett fast mos. Späd med lite mjölk i taget. Smaka av med salt och peppar.
- Fräs baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka persiljan
.
Platta ut potatismoset på bakplåtspapper till ca 25x35 cm. Fördela bacon och persilja över. Rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Låt pappret vara kvar om rullen.
- Lägg rullen (med bakplåtspappret) i en långpanna och baka den mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt rullen kallna. Hit går bra att förbereda dagen innan. Förvara rullen kallt.
- Strax före serveringen tar du bort bakplåtspappret och skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på bakplåtspapper och värm dem mitt i ugnen, ca 10 minuter.
Publicerat den
1 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar