Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconfyllda harstekar med dijonsås och grönsakspytt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla baconet, kärna ut chilifrukten och kör alla ingredienserna till fyllningen i en matberedare. Fördela fyllningen i stekarna och lägg varje stek på en bit aluminiumfolie som rullas ihop, baka i ugnen på 120 grader till 65 grader i kärnan.
  2. Skär grönsakerna till pyttstorlek och koka dem i smör, salt och en deciliter vatten. Blanda ingredienserna till såsen och koka upp, smaka av med salt och peppar.
  3. När harstekarna är färdiga skär dem i skivor och servera med grönsakerna och såsen.
  4. Vintips: Här krävs ett vin med ganska hög syra för att balansera fyllningens sälta och kryddighet. Allra bäst fungerar det sydafrikanska Alto Cabernet Sauvignon (nr 2070) med smak av svarta vinbär och choklad. Men man kan också prova två spanska viner: Montecillo Vino Cumbrero Rioja (nr2643) eller Mas Collet Montsant (nr 23048).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.